Előfizetői tartalom

Lejárt a türelmi idő - Év végén törlesztettek az önkormányzatok

Portfolio
A tavalyi év utolsó hónapjában számos önkormányzatnál lejárt a korábban kibocsátott devizakötvények esetében a türelmi idő és megkezdődtek a törlesztések - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank pénteken kiadott decemberi értékpapíradataiból. Decemberben ugyanis a tranzakciók nyomán 132 milliárd forinttal csökkent a helyi önkormányzatok által kibocsátott kötvények állománya.

Az MNB friss adatai szerint tavaly év végén 553,9 milliárd forintra rúgott a helyi önkormányzatok által kibocsátott kötvények állománya, ami 132 milliárd forinttal kisebb a novemberben tapasztalt 686,5 milliárd forintos összegnél. A csökkenés kizárólag tranzakciós alapon történt, ami arra utal, hogy az önkormányzatok megkezdték a tőke törlesztését. Az átértékelődésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés