Előfizetői tartalom

Letett a kormány a járási hivatalok létszámcsökkentéséről

Portfolio
Letett a kormányzat arról a szándékáról, hogy az idén tíz százalékkal csökkentse a járási hivatalok létszámát - jelezte a Világgazdaságnak Boros Péterné. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára szerint a kormány elfogadta az érdekvédők szakmai érvelését, amely szerint jelentős - 2,5-5 százalékos - munkaerőhiány alakult ki a járási hivatalokban, részben az alacsony keresetek, részben a létszámstop miatt, így inkább az üres álláshelyek betöltésére lenne szükség.

A cikk arra is rámutat: egyelőre nem világos, hogy hol és milyen szinten valósul meg a közszféra méretének csökkentése és ezen a szakszervezetek sem igazodnak ki. Bizonytalanságukon nem sokat enyhít az állami tisztviselői karról szóló, múlt pénteken beterjesztett törvénytervezet sem. Az eredetileg kiszámítható életpályamodellt ígérő tervezet a hatályos köztisztviselői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés