Előfizetői tartalom

Ma éjfélkor élesítik az időzített bombát, ami a forintot is megrengetheti

Portfolio
Március 31-ével, vagyis mával lejár a cseh jegybank hivatalos elköteleződése, hogy a 27-es euró-korona árfolyam védelmével megakadályozza a cseh deviza túlzott erősödését az euróval szemben, ezzel pedig egy nagyon feszült időszak veszi kezdetét. Az intézmény innentől kezdve szó szerint bármikor úgy dönthet, hogy feladja az árfolyamküszöb védelmét, és bár ez nem fog akkora vérengzést okozni a piacokon, mint annak idején a svájci frank elengedése, rövid távon a jelentős spekulatív tőke miatt valószínűleg szokatlanul nagy mozgásokra kell majd felkészülni az egész régiós devizapiacon.

Elérkezett a nap, ami már hónapok óta lázban tartotta a piaci szereplőket:március 31-ével lejár a Cseh Nemzeti Bank hivatalos elkötelezettsége, miszerint nem hagyja az euróval szemben a 27-es szint alá erősödni a korona árfolyamát.A cseh jegybank a 27-es, euróval szembeni árfolyamküszöböt 2013 novemberében vezette be, miután már az alapkamat gyakorlatilag zéróra (0,05%-ra)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés