Előfizetői tartalom

Matolcsy marad az MNB élén? - Mutatjuk, mire tippel a piac

Portfolio
"Semmilyen meglepetés nem várható" Matolcsy György jegybankelnök újrajelölése témájában, hangsúlyozta kétszer is a csütörtöki sajtótájékoztatón Orbán Viktor kormányfő. A nem igazán egyértelmű kijelentés alapján a Portfolio villám felmérésében részt vett piaci elemzők többsége arra tippelt, hogy az eddigi elnök folytatja tovább 2019. március elejétől a jegybank élén.

A csütörtöki sajtótájékoztatón kétszer is rákérdeztek Orbán Viktor kormányfőnél arra, hogy Matolcsy Györgyöt jelöl-e (újra) a Magyar Nemzeti Bank élére a március elején lejáró hatéves mandátuma után, de a kormányfő talányosan mindkétszer azt mondta: "semmilyen meglepetés nem várható". Amint megjegyeztük: ezek alapján mi azt valószínűsítjük, hogy a kérdés még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés