Előfizetői tartalom

Matolcsy az új terveiről beszélt - Mire készülnek a jegybankkal?

Portfolio
Jövőre nem várhatóak újabb megszorítások, mert a kormány reményei szerint az év közepén bebizonyosodik, hogy jobban teljesít a magyar gazdaság. Ezért a költségvetést csak úgy módosítja majd a kormány, hogy meg tudja oldani a pedagógusok béremelését és hogy a családoknak több pénz jusson - fejtette ki véleményét a héten megszavazott 2013-as büdzséről Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió G7 című szombati műsorában hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány nem engedi elszaladni a deficitet a 2014-es választási évben sem. A tervekről szólva beszélt arról, hogy beruházási fordulatra, versenyképességi előretörésre és egy új MNB-vezetéssel kötött stratégiai szövetségre készül a kormány, miután végigvitte a sikeres pénzügyi konszolidációt. Azt is elárulta, hogy még nem kapott olyan felkérést, hogy jövő márciustól legyen a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Az élbolyban a 2013-as költségvetéssel A jövő évi költségvetés egy jó költségvetés. Ez ugyanis a harmadik éve az EU első harmadába visz fel a 2010-ben örökölt utolsó helyről - fejtette ki véleményét a héten megszavazott 2013-as költségvetésről Matolcsy György. A miniszter szerint három tekintetben is az élbolyba kerül Magyarország: - Újra csökkenhet az ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés