Előfizetői tartalom

Még gyorsabban nőtt a magyar gazdaság!

Portfolio
A második negyedévben éves alapon 4,6%-kal nőtt a magyar gazdaság. Az adat 0,2 százalékponttal még az előzetes becslésnél is magasabb, pedig már az is pozitív meglepetést jelentett. A friss adat gyors, és csak alig lassuló bővülést jelez. Az előző negyedévhez képest 1%-os volt a GDP-növekedés, ami ugyan az utóbbi másfél év legalacsonyabb értéke, valójában azonban nem sokkal marad el a korábbi indexektől.

A mai részletes adatokból már ráláthatunk a növekedés szerkezetére, vagyis hogy mi húzta és mi lassította a gazdaságot. A nagy kép nem változott: növekedés szerkezete továbbra is kiegyensúlyozott abból a szempontból, hogy a belső fogyasztási kereslet, az uniós források (pontosabban annak költségvetési előfinanszírozása) által hajtott beruházások, illetve a kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés