Előfizetői tartalom

Megadta magát Törökország - Brutális kamatemelésről döntött a jegybank

Portfolio
A jelenlegi 17,75%-ról 24%-ra emelte az irányadó rátát a török jegybank. A líra egy perc alatt 5%-os erősödéssel reagált a döntésre. A lépés nagy meglepetést okozott, a piaci szereplők többsége ugyanis nem számított ilyen jelentős szigorításra, annál is inkább, mivel Recep Tayyip Erdogan államfő bő egy órával a döntés előtt még arról beszélt, hogy túl magasak a kamatok és inkább csökkenteni kellene őket.

Erdogan bő egy órával ezelőtti megszólalásában kritizálta a török jegybankot a magas alapkamat miatt, hozzátéve, hogy szerinte kamatcsökkentésre lenne szükség. A piaci szereplők aggodalommal fogadták az államfő újabb beavatkozását a monetáris politika függetlenségébe.Kapcsolódó cikkünk2018.09.13Elképesztő dolgokat mondott Erdogan a fontos döntés előtt - Megütötték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés