Előfizetői tartalom

Merkelék óva intettek minket Kínától, mégis indul a gigaberuházás

Portfolio
Idén Budapesten lobbizott egy francia-német tárgyalódelegáció, hogy távolodjon a magyar kormány Kínától, de visszautasították őket, és júniusra sikerült is véglegesítenie Magyarországnak a kínaiakkal a Budapest-Belgrád beruházás menetrendjét - ezek az érdekes részletek derültek ki a Reuters cikkeiből, amelyek a 16 régiós ország és Kína miniszterelnökeinek hétvégi szófiai csúcstalálkozójáról szóltak.

Még idén megkötjük a kivitelezői szerződéstSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a témáról csak annyit mondott a kormany.hu két beszámolója szerint, hogy végre "már sínen van" a Budapest-Belgrád vasútvonal modernizációja, ami a Közép-Európa és Kína közötti együttműködés zászlóshajója. Szavai szerint ez a vasútszakasz kínálja majd a kínai áruk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés