FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Most biztos megdöbbensz: az olaszok nem tudnak kormány alakítani

MTI
|
Portfolio
Az olasz választások eredményeit, illetve az elmúlt évek kormányzati történelmét ismerve bizonyára senki sem lepődik meg, hogy nehézségekbe ütközik a kormányalakítás. Az üzengetés elkezdődött, de ezek eddig csak arról szólnak, hogy ki kivel nem akar koalícióra lépni. Aztán az egyik ilyen kombinációból bizonyára csak lesz egy koalíció - a tapasztalatok szerint az életben maradás várható értéke úgy másfél év lehet.

Ma kezdődnek a kormányalakítási tárgyalások Olaszországban, de a választások eredményeinek ismeretében ez nem lesz könnyű feladat: A három nagy csoport (jobbközép, balközép, Öt Csillag) mindegyike messze van az önálló kormányzás lehetőségétől. Az Öt Csillag legnagyobb pártként kedvére választhatna koalíciós partnert, az eddig kormányzó baloldallal meg is lenne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés