Előfizetői tartalom

Most nagyon jól megy a világnak, de ideje felkészülni a rosszabb időkre

Portfolio
2017-ben a 2016-os 3,2%-ról 3,7%-ra élénkülhetett a világgazdasági növekedés üteme, ami idén 3,9%-ra gyorsulhat, majd ezen a szinten maradhat 2019-ben is - olvasható a Nemzetközi Valutalap (IMF) januári World Economic Outlook kiadványában. A 2017-re és 2018-ra vonatkozó előrejelzés egyaránt 0,1 százalékponttal magasabb, mint amit még októberben várt a Valutaalap. A szervezet szakértői a javuló globális kilátások ellenére figyelmeztetnek, hogy a világszerte laza monetáris politika, illetve a magas eladósodottság miatt a döntéshozóknak sokkal kevesebb eszközük áll rendelkezésre egy esetleges válság kezelésére, mint a 2008-as válság előtt.

A világgazdaság növekedési kilátásai 2016 második felében kezdtek el látványosan javulni, a ciklikus fellendülés pedig 2017-ben további lendületet kapott. Ez a fordulat az IMF előrejelzésében is látszik: 2016 közepéig folyamatosan lefelé módosította várakozásait a szervezet, ezt követően azonban egyre optimistább lett a jövővel kapcsolatban.Trump adóreformja lendületet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés