Előfizetői tartalom

600 ezerrel kevesebb közalkalmazottat szeretne a kormány

Portfolio
Az állami bürokráciacsökkentésről nyilatkozott az ATV Start című műsorában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Csepreghy szerint világos, hogy a jelenlegi magyarországi foglalkoztatási szerkezet nem tartható fenn, csökkenteni kell az állami szférában dolgozók számát. A miniszterhelyettes úgy véli, hogy még ebben a kormányzati ciklusban, vagyis 2018-ig 100-200 ezer közalkalmazottat "át lehet terelni" a versenyszférába.

Csepreghy elmondta: 10 millió ember él Magyarországon, amiből 4 millió ember aktív, és közülük 1 millióan dolgoznak az állami szférában (a minisztériumoktól kezdve, az egészségügyön át az oktatási rendszerig).A fennmaradó 3 millió ember tartja el lényegében a másik 7 milliót, akiből 1 millió az államot vagy lényegében az egész működő rendszert üzemelteti, a másik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés