Előfizetői tartalom

A regisztrált álláskeresők 5 százaléka diplomás

Portfolio
552 ezer főre csökkent az álláskeresők száma áprilisban, ami közel megegyezik az egy évvel korábbival. Az új állások zömét továbbra is az államilag támogatott, főleg közmunka programok alkotják. Miközben a regisztrált álláskeresők száma a válság óta nem tudott félmillió alá csökkenni, mostanra az átlagos regisztrációs idő elérte az egy évet.

Előző hónaphoz képest 68 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma áprilisban, így 551 990 főt regisztráltak a munkaügyi kirendeltségek. A szám közel megegyezik az egy évvel korábbival, a közfoglalkoztatási programok márciusban nyíltak meg újra, és nagy tömegű (130 ezer fős) munkaerőigényt jelentettek be. A szezonális jellegű hatásokat kiszűrve jól látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés