Előfizetői tartalom

Egyre többen jönnek dolgozni Magyarországra

Portfolio
Megközelítőleg 25 ezer fő kapott tavaly munkavállalási engedélyt Magyarországon a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint - írja a Magyar Idők. Ez tízezer fővel haladta meg a 2016-ost, amelynek a fokozódó munkaerőhiány lehet az oka. A pontos létszámot ugyanakkor nem tükrözik az adatok, mivel tavaly június óta több hiányszakmában már nincs szükség engedélyre a környező országokból érkezők esetében.

Az érdekképviselet nem készített felmérést arról, hogy az ide érkezők többsége hol helyezkedik el, ám a tapasztalatok szerint az ipari és építőipari területek foglalkoztatják a legtöbb, elsősorban ukrán munkást. A munkavállalás engedélyezéséhez nyújtott kormányzati könnyítéssel több cég sikeresebben toboroz, ugyanakkor pontos adatok nem állnak rendelkezésre a munkavállalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés