FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Negatív kamatról is tárgyalt az EKB

Portfolio
Az EKB kormányzótanácsának mai ülésén heves vita bontakozott ki a jegybankárok között. A negatív betéti kamat bevezetése is szóba került - mondta Mario Draghi, a a kamatmeghatározó ülést követő sajtótájékoztatón. Az elnök egyúttal ismertette a friss növekedési és inflációs előrejelzéseket. A jegybanki elemző stáb szerint idén 0,6 százalékkal csökkenhet az eurózóna GDP-je - Az irányadó ráta a várakozásoknak megfelelően nem változott, a friss adatok alátámasztják a májusi vágás szükségességét.

Egyelőre nincs negatív kamaat Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó ráta szintjén (0,5%), az egy hónappal korábbi vágás azonban indokolt volt, legalábbis ezt mutatják az azóta napvilágot látott adatok - mondta Mario Draghi. Az elnök elmondása szerint a mai ülés központi témája nem is a kamat volt. Heves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés