Előfizetői tartalom

Négyéves mélypontra bukott az euróövezeti befektetői hangulatindex

MTI
A megállapodás nélküli Brexit miatti félelmek, a franciaországi sárgamellényes tüntetések, illetve a globális növekedési lassulással kapcsolatos aggodalmak együttesen 4 éves mélypontra süllyesztették a frankfurti Sentix GmbH gazdaságkutató intézet közel ezer befektetési szakember körében végzett felmérése alapján számolt hangulatindexet az euróövezetben.

Januárban sorban az ötödik hónapja csökkent a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe, mínusz 1,5 pontot ért el a decemberi mínusz 0,3 pont után. Novemberben 8,8 ponton, októberben 11,4 ponton, szeptemberben 12,0 ponton, Augusztusban 14,7 ponton állt a mutató. A januári mínusz 1,5 pont négy éve, 2014 decembere óta a Sentix befektetési hangulatindexének a legalacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés