Előfizetői tartalom

Nincs is baj a költségvetéssel?

Portfolio
Az első negyedév végéig 56%-a jött össze az államháztartás központi alrendszerében tervezett éves hiánycélnak. Elemzők szerint a nominális hiány eddigi alakulása megnyugtató, és ezek alapján nincs szükség újabb kiigazító lépésekre. Az érem másik oldala azonban, hogy a büdzsét övező veszélyek nem tűntek el: a gazdasági növekedés és a második félévvel kapcsolatos kockázatok azonban okozhatnak kellemetlen meglepetéseket.

A korábbi évekhez viszonyítva alacsony lett idén márciusban az államháztartás központi alrendszerének hiánya. Ezzel a nominális hiány az első negyedév végére 493,6 milliárd forintra nőtt, az egész évre tervezett pénzforgalmi hiányelőirányzat 56%-a. A korábbi évekhez viszonyítva ez kedvezőbb első negyedévi folyamatokról árulkodik.Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés