Nincs megállás, kedden jön a Brexit-komédia újabb felvonása

2019. március 15. 19:10    
nyomtatás
 
Jövő kedden harmadszor is a parlament elé viheti a kialkudott Brexit-megállapodását Theresa May, aki most már azt akarja elérni, hogy ne nyúljon túl hosszúra a kilépési időszak. Attól tart ugyanis, hogy minél tovább húzzák, annál nagyobb az esélye annak, hogy az Egyesült Királyság végül mégis az Európai Unió tagja marad.


A héten azt hihettük, hogy a három szavazással egy időre eldőlhet a Brexit sorsa:

  • Kedden a parlament másodszor is nemet mondott a kormányfő által kialkudott megállapodásra.
  • Szerdán a rendezetlen kilépés lehetőségét is elutasították.
  • Csütörtökön pedig arról döntöttek, hogy az eredetileg március 29-én lejáró határidő június 30-ig történő meghosszabbítását kérik Brüsszeltől.


Ezzel azonban nincs vége a komédiának, hiszen most csak három hónap haladékot kaptak. A CNBC cikke szerint Theresa May két kudarc után sem csügged, kedden ismét a parlament elé terjesztené a kilépési egyezményt, de ha elfogadják, akkor sem változik a június végi határidő. A kormányfő célja, hogy ne kelljen ennél hosszabb halasztást kérnie, hiszen az idő múlásával egyre nő az esélye annak, hogy mégsem lép ki a szigetország az EU-ból.

A héten 242 képviselő szavazott a megállapodásra, az elfogadáshoz viszont 317 szavazat kellett volna, vagyis Maynek néhány napja van meggyőzni 75 embert. A CNBC szerint ez nem tűnik túl valószínűnek saját pártján belül, ezért megint kulcsfontosságú lehet az ír DUP tíz képviselőjének voksa.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium