Egy adat, ami alapján a magyar nyugdíjasok helyzete szinte a legjobb egész Európában

2019. január 15. 20:17    
nyomtatás
 
Sorozatban a negyedik éve emelkedik a szegénységi kockázatnak kitett nyugdíjasok aránya az Európai Unióban - derül ki az Eurostat keddi közléséből. Az uniós statisztika szerint viszont Magyarország ebben nem áll rosszul, azonban az elmúlt években látványosan romlott a magyar mutató. Most már közel minden tizedik magyar nyugdíjast veszélyeztet a szegénység.


2017-ben az EU-ban élő nyugdíjasok közül 14,2%-ot veszélyeztetett a szegénységbe való csúszás, ami további minimális növekedés a 2016-ban látott 13,8%-os arány után.

Egy adat, ami alapján a magyar nyugdíjasok helyzete szinte a legjobb egész EurópábanHa az egyes tagállamok 2017-es arányszámait hasonlítjuk össze, elmondhatjuk, hogy a statisztika szerint a magyar nyugdíjasok helyzete az egyik legjobb ez alapján. Magyarországon ugyanis a negyedik legalacsonyabb ez az arány, Franciaország, Szlovákia és Dánia után.

A magyar adat 9,1%-ot mutat, amit viszont ha idősorosan vizsgálunk, akkor jelentős emelkedést mutat. 2010-ben 4% volt az eddig mért legalacsonyabb érték, ehhez képest duplázódásról beszélhetünk és ilyen magas arányra 2006 óta nem volt példa. Ez a növekedés azonban nem mondható kiemelkedőnek erre az időszakra a többi uniós országgal összevetve.

Egy adat, ami alapján a magyar nyugdíjasok helyzete szinte a legjobb egész Európában

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium