Nyugtat a brit pénzügyminiszter: nem lesz hard Brexit

2019. június 10. 11:18    
nyomtatás
 
"Nagyon kicsi" az esélye annak, hogy megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót Nagy-Britannia - mondta el Philip Hammond, a brit kincstári kancellár a CNBC-nek.


Mióta Theresa May miniszterelnök bejelentette, hogy lemond, az elemzők többsége inkább növelte előrejelzéseiben annak lehetőségét, hogy megállapodás nélkül szakad ki Nagy-Britannia az EU-ból.

Bár a brit parlament háromszor is leszavazta May Brexit-megállapodását, Hammond szerint ez még nem jelenti azt, hogy hard Brexittel szakad ki az Egyesült Királyság az EU-ból.

"Nagy-Britannia parlamentáris demokrácia, a parlamentben pedig egyértelmű többség utasítja el a megállapodás nélküli Brexitet. A parlament biztosítja majd, hogy ez ne történjen meg" - mondta el a kincstári kancellár (vagyis lényegében a pénzügyminiszter) az amerikai hírcsatornának.

Hozzátette: "nem éppen bölcs dolog" egyes politikusoktól, hogy azt ígérik, október 31-ei határidővel bármi is lesz, kiviszik az Egyesült Királyságot az unióból, hiszen ezt a parlament nem támogatná.

Kitért arra is, hogy az ország megosztott a Brexit miatt, hiszen a lakosság fele ellenzi, a másik fele támogatja a kilépést, így "mindkét oldalon kompromisszumokra lesz szükség."

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

II. HUNGAROMED kiállítás és konferencia (x)

Három napos egészségipari konferencia és kiállítás a HUNGEXPO-n. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium