Olyat csinált Donald Trump, amit még soha

2019. március 15. 21:01    
nyomtatás
 
Elnöki mandátuma során először vétózott meg egy törvényt Donald Trump, az amerikai elnök fenntartja a rendkívüli állapotot az USA déli határánál.


A demokrata többségű kongresszustól nem volt meglepő, hogy elfogadták azt a törvényt, mely felfüggesztette volna a nemzetbiztonsági vészhelyzetet. Csütörtökön aztán az elvileg republikánus többségű szenátus is hasonlóan szavazott miután 12 képviselő csatlakozott az ellenzékhez. Így került az elnök asztalára a törvény, amit Trump rögtön megvétózott, amire eddig nem volt példa elnöksége alatt.

A kongresszusi képviselők persze nem adják fel, máris gyűjtik a támogatókat egy második szavazáshoz, amin megszerezhetnék a kétharmadot. Trump a múlt hónapban hirdetett rendkívüli állapotot az amerikai-mexikói határnál, hogy azzal is nyomást gyakoroljon a törvényhozókra a tervezett fal megépítése érdekében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium