Előfizetői tartalom

Rendkívüli pert indított Brüsszel Lengyelországgal szemben a bírósági reform miatt

Portfolio
Miután a lengyel kormány bírósági reformról küldött válasza nem volt kielégítő az Európai Bizottság számára, a brüsszeli testület ma továbbléptette a kötelezettségszegési eljárást: az Európai Bíróság elé utalta az ügyet. A per azért mondható rendkívülinek, mert egyrészt az ügyben történő ítélethozatalig iazt kérte a Bizottság, hogy ideiglenes intézkedésekkel állítsa vissza az Európai Bíróság a lengyel törvény hatályba lépése előtti állapotot, másrészt gyorsított eljárást kezdeményezett.

Miért került a bíróság elé az ügy?Az Európai Bizottság a mai napon úgy határozott, hogy a bírói függetlenség elvének a Legfelsőbb Bíróságról szóló lengyel törvény általi többszörös megsértése miatt eljárást indít Lengyelország ellen az Európai Unió Bírósága előtt, és felkéri a Bíróságot, hogy az ügyben történő ítélethozatalig rendeljen el ideiglenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés