Előfizetői tartalom

Zárva lesznek a boltok vasárnaponként

Portfolio
A Fidesz hétfői bejelentésével biztosnak tűnik, hogy megvalósul a KDNP javaslata a boltok vasárnapi zárva tartásáról. A nagyobbik kormánypárt már igyekszik abba az irányba terelni a kommunikációt, hogy ez az intézkedés a teljes vasárnapi munka tiltásának irányába tett lépés. Közben a két tábor támogatói is változtak, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete ugyanis már nem támogatja a javaslatot, az MKIK viszont melléállt.

Amit tudunk a hétfői nap után: A Fidesz frakciója támogatja a KDNP javaslatát a szabad vasárnapról, azonban a törvény címének megváltoztatását javasolják: "a kereskedelemre vonatkozó vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénynek" neveznék. A Fidesz módosítaná a tervezetet több ponton is: a 400 négyzetméteres felső határ megváltozhat, adventkor minden bolt nyitva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés