Előfizetői tartalom

Siralmas helyzetben vannak a magyar vállalatok

Portfolio
A gazdasági növekedés kedvezően hat a magyar kkv-k helyzetére, ugyanakkor jól látszik az adatokból, hogy a kis cégek mennyire nehéz helyzetben vannak. A kkv-k termelékenysége továbbra is gyenge a nagyobb cégekhez képest és kifejezetten nehezen érik el a finanszírozási forrásokat. A hazai kkv-k európai összevetésben is rosszul teljesítenek.

2017-ben 718 ezer nem pénzügyi főtevékenységű kis- és középvállalkozás működött, az egy évvel korábbinál 4, a 2015-ös évinél 7,3%-kal több, amiben a gazdasági növekedés is szerepet játszott - derült ki a KSH friss kiadványából. A mikrovállalkozások száma bővült a legjelentősebben, több kisvállalat lett, miközben a középvállalatok száma kismértékben változott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés