Előfizetői tartalom

Szankcionálhat minket Brüsszel - Mekkora a tét?

MTI
A felfüggesztett uniós fejlesztési programokról szóló tárgyalások tétje az, hogy milyen mértékű szankciót alkalmaz az EU Magyarországgal szemben, a javasolt legmagasabb, 25 százalékos szankció 125 milliárd forintot jelenthetne, egy másik javaslat 5 százalékos, azaz 25 milliárdos korrekcióval járna - mondta a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában szerdán reggel.

Csepreghy Nándor hangsúlyozta: a szankció lényege, hogy az érintett összegeket az unió nem fizeti ki, de a pénzt újra lehet pályáztatni. A helyettes államtitkár kijelentette: lesz megállapodás a magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) között szeptember 9-én. Hozzátette: a bizottság és a kormány fejlesztéspolitikai szakemberei folyamatosan tárgyalnak. Az unió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés