Előfizetői tartalom

Törvényt sértene az MTA, ha engedne Palkovicsék nyomásának

Portfolio
Mivel január eleje óta nem utal az Innovációs és Technológiai Minisztérium dologi kiadásokra támogatást a Magyar Tudományos Akadémiának, így ha a megnyert tudományos pályázatokból venné el ezt a pénzt az MTA, akkor azzal törvényt sértene és lehet, hogy ebbe a helyzetbe akarja belevinni az Akadémia vezetését a tárca - írja az Index az MTA vezetése felőli értesülések alapján. Közben az is kiderült, hogy Lovász László MTA-elnök megkerülésével kezdeményezett egyeztetést Palkovics László miniszter az akadémiai intézményvezetőkkel.

A cikk levezetése szerint akkor követne el törvénysértést az MTA, ha a magyarországi uniós, vagy a közvetlen brüsszeli pályázatokon elnyert forrásokból (amelyek a felhasználásukig likvid tartalékként ott vannak az MTA számláján) az Akadémia elkezdene dologi kiadásokat kipótolni, ha már év eleje óta a szaktárca felől erre nem kapnak pénzt. A pályázati szabályrendszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés