Előfizetői tartalom

Törvénytelen hallgatói önkormányzatokra bukkantak

Portfolio
Vagyonmegóvási intézkedést kezdeményezett az Állami Számvevőszék nyolc egyetemnél, mindaddig amíg nem igazolják a hallgatói önkormányzat törvényes működését - ezt jelentette be az ÁSZ főtitkára egy mai sajtótájékoztatón. Holman Magdolna elmondta: az ÁSZ megállapította, hogy a 27 állami fenntartású felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzatai a 2013-2016. közötti években nem szabályszerűen alakultak meg, ezért a felsőoktatási törvényben biztosított jogosítványaik gyakorlásának feltételei nem álltak fenn.

A nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott feltételek mellett a felsőoktatási intézményekben, azok részeként hallgatói önkormányzatok működnek, amelyek véleményt nyilváníthatnak, javaslattal élhetnek, dönthetnek a felsőoktatási intézmény működésével és a hallgatókkal kapcsolatos kérdésekben, a törvényben és a felsőoktatási intézmény szervezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés