Trump egy igazi troll! - Nekiment Németországnak, de jóban van Merkellel

MTI, Portfolio
2018. július 11. 16:45    
nyomtatás
 
Donald Trump amerikai elnök a problémák ellenére "nagyon jónak" nevezte a kapcsolatát Angela Merkel német kancellárral szerdán kétoldalú találkozójukat követően, amelyre a brüsszeli NATO-csúcstalálkozó margóján került sor.


"Nagyon-nagyon jó kapcsolatunk van a kancellárral. Fantasztikus a viszonyunk Németországgal" - hangoztatta Trump a közös sajtóértekezleten, amelyen tájékoztatása szerint a katonai költségvetés növeléséről, kereskedelmi kérdésekről és az általa délelőtt élesen bírált Északi Áramlat-2 orosz gázvezetékről is szó volt.

Merkel arról számolt be, hogy ezen témák mellett a migráció ügyéről is egyeztettek, és leszögezte, hogy várakozásokkal tekint a további tárgyalások elé Trumppal, az Egyesült Államok ugyanis továbbra is fontos partnere Németországnak.

Meglehetősen kemény és az amerikai elnökválasztásba való feltételezett orosz beavatkozás miatt az ő szájából igencsak furcsa kritikát mondott Németországra ma a NATO-csúcs reggelije közben Donald Trump amerikai elnök. Úgy fogalmazott ugyanis, hogy Németország a "foglya" Oroszországnak, illetve egy másik megfogalmazásában azt, hogy "teljes mértékben Oroszország irányítja", mivel 60-70%-ban az orosz importból fedezi Németország az olaj- és gázszükségletét.

Merkel erre reagálva kijelentette: Németország független ország, amely független politikát folytat és független döntéseket hoz. Merkel hangsúlyozta, fiatalkorából jól emlékszik azokra az időkre, amikor Németország egy része a Szovjetunió ellenőrzése alatt állt. "Nagyon örülök annak, hogy mára Németország békében egyesült egységes országot alkot" - fogalmazott.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium