Előfizetői tartalom

Összefogott az EU és USA Putyin ellen: soha nem volt még ekkora orosz kiutasítási hullám

Portfolio
Minden idők legnagyobb orosz diplomata-kiutasítási hulláma alakult ki ma a március eleji nagy-britanniai idegmérges támadás hatására, amelyben a nyugati szövetségesek igyekeznek demonstrálni elkötelezettségüket, hogy nem tűrik a második világháború óta példátlan vegyifegyveres támadást az EU területén. A lépéssel egyrészt félreérthetetlenül kimondják az államok, hogy az oroszokat tartják felelősnek a támadásért, másrészt erőteljesen kiállnak az éppen az EU-t elhagyni készülő Nagy-Britannia mellett. Az Egyesült Államok mellett 14 uniós tagállam is kitilt összesen több tucatnyi orosz diplomatát. Egyelőre nincs a listán Magyarország, de a következő hetekben még lehetnek lépések az EU elnöke szerint. Az oroszok már megtorló lépéseket tettek és hasonlókat ígérnek minden egyes állam felé.

2018. március 26. 19:58 Megosztás Magyarország is kiutasít egy orosz diplomatát! Az Európai Tanács ülésén elhangzottak alapján Magyarország kiutasít egy orosz diplomatát, aki hírszerző tevékenységet is végez - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés