Előfizetői tartalom

Veszélyes játékot űznek a világ legnagyobb gazdaságában, ebből még nagy baj lehet

Portfolio
Az Egyesült Államok idén összesen 1300 milliárd dollár értékben tervez állampapírt kibocsájtani, ami több mint duplája a tavalyi forrásbevonás összegének - derült ki az amerikai pénzügyminisztérium által hétfőn közzétett tervből. Ez újabb bizonyíték arra, hogy a tavaly decemberben elfogadott adócsomag miatt egyre nagyobb rés tátong az amerikai költségvetésben, amit adósságból kell finanszírozni. Ha ilyen irányba mennek tovább a dolgok az USA-ban, az államadósság könnyen fenntarthatatlanná válhat, ami hosszú távon súlyos következményekkel járna az egész világra nézve.

Az USA pénzügyminisztériuma hétfőn tette közzé állampapír-kibocsátási tervének legújabb változatát, amelyben a tényleges harmadik negyedéves kibocsátási adat mellett az is szerepel, hogy a következő negyedévben az ország működésének finanszírozása érdekében mekkora forrásbevonásra lesz szükség. A dokumentum szerint az idei harmadik negyedévben 264 milliárd dollárnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés