Előfizetői tartalom

Világbajnok teljesítmény - Mégsem kerülünk le a szégyenpadról?

Portfolio
Magyarország 2011-ben kiváló költségvetési teljesítményt fog felmutatni első ránézésre, igaz szüksége is lesz rá. Úgy tűnik ugyanis, hogy újabb fejezet nyílik az európai adósságválság történetében (már egyre jobban figyelnek Portugáliára a piacok) és a költségvetési fegyelem mindenhatóságának idején jól jönnek az impozáns számok. A 3 százalék alatti hiánycél teljesítésére vonatkozó ígéret mindenképpen komoly vállalás, de a jövőbeli kilátások alapján egyáltalán nem garantált, hogy hazánk már idén lekerül az uniós szégyenpadról.

Kiváló teljesítmény, de... Tavaly év végén a parlament 3% alatti GDP-arányos hiánnyal fogadta el a 2011-es költségvetést, melynek nyomán Magyarország először teljesíti az Európai Unió által elvárt, költségvetési deficitre vonatkozó kritériumot. Az idei évre vállalt költségvetési hiánycél nemcsak önmagában figyelemre méltó, hiszen régiós összehasonlításban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés