Előfizetői tartalom

Villámgyorsan megalakul az új olasz kormány

MTI
|
Portfolio
Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője a gazdasági fejlesztési, jóléti és munkaügyi tárcát is kézbe veszi, Matteo Salvini, a Liga vezetője a belügyminisztériumot kapja meg, és mindketten egyben miniszterelnök-helyettesek is lesznek - mutatta be kormányát Giuseppe Conte leendő olasz miniszterelnök csütörtök este. A kormányalakítást hátráltató pénzügyminiszteri posztra a Liga jelöltje, egy gazdaságpolitika-professzor kerül.

Az euroszkeptikus M5S és a jobboldali Liga közös kormánya pénteken 16 órakor teszi le esküjét. Ez lesz Olaszország 65. kormánya a második világháború óta. Az első alkalom, hogy az Európai Unióban két olyan populista erő kerül kormányra, amely nyíltan bírálja a brüsszeli politikát. Két újnak számító olasz párt, amely a "változás kormányát" ígérte az olaszoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés