Előfizetői tartalom

Együttes fellépést akarnak a dollár gyengítésére

Portfolio
Egy hónapos mélypontra esett a dollár árfolyama a jennel és az euróval szemben. Az árfolyam gyengülése elsősorban annak köszönhető, hogy egyes ipari csoportok és szakszervezetek arra kérték George W. Bush-t, hogy a hét végi G8 találkozón vitassa meg a legfejlettebb országok vezetőivel és Oroszországgal a dollár gyengítésének feltételeit. Bár Bush azt felelte, hogy a dollár árát nem a kormányzati intervenciónak, hanem a piaci folyamatoknak kell meghatározni, a devizakereskedők mégis óvatosabbbá váltak, és érdemi dolláreladásba kezdtek.

A dollár 122.87 jenig gyengült a jennel szemben a reggeli órákban a tegnapi 123.33-as kereszttel szemben. Egy euróért pedig már 87.23 centet kellett adni a tegnapi 87.08-cal szemben. Emellett a dollár az idei évben 7.5%-kal erősödött a jenhez és 8%-kal az euróhoz képest.A dollár gyengülésére elsősorban azért van szüksége a feldolgozóipari vállalaltok többségének, hogy javuljon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés