Előfizetői tartalom

Jaksity György: Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban

Portfolio
Jaksity György, a BÉT elnöke a fenti címmel tartott tegnap előadást a sajtó prominens képviselőinek. Az előadás alapvetően bizonyos a köztudatban elterjedt téveszméket kívánt eloszlatni általában a részvénybefektetésekkel és konkrétan a BÉT-tel kapcsolatban, majd felvázolt egy optimista szcenáriót a jövő alakulását illetően. Bár az alábbi gondolatok a Portfolio.hu olvasók jelentős része számára vélhetőleg nem teljesen ismeretlenek, az előadásban alkalmazott egyes megközelítéseket és összehasonlító táblázatokat minden bizonnyal érdekesnek találják Olvasóink is.

Első tévhit: "A részvény befektetések alulteljesítenek az alternatív befektetési formákkal szemben". A hagyományos befektetési instrumentumok potenciális hozama a BÉT elnöke szerint hosszabb periódust vizsgálva alulmúlják a részvények teljesítményét. A készpénz folyamatosan veszíti vásárlóerejét az infláció miatt, a forint- és devizabetét gyakorlatilag olyan értékmegőrzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés