Előfizetői tartalom

PM: a bevételek rendben lesznek, a kiadások egyes tételeknél túlszaladhatnak

Portfolio
Az Európai Unióba való belépést követően a költségvetés kiadásait úgy kell átalakítani, hogy azok biztosítsák az európai uniós forrásokhoz kapcsolódó költségvetési társfinanszírozást - hangsúlyozta az MTI szerint Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára. Az idei évi büdzsével kapcsolatosan Kovács Álmos hangsúlyozta, hogy a bevételi oldalon nem lesznek gondok, a kiadás azonban egyes esetekben túlszaladhat, például a gyógyszerkiadások terén.

Kovács Álmos hangsúlyozta, hogy a kormánynak és a jegybanknak ez év második felében kell döntenie arról, mi legyen a csatlakozási stratégia az euró-zónába való belépéshez kapcsolódóan. A helyettes államtitkár szerint két makrogazdasági mutatóban kell még jelentős javulást elérni, ezek az infláció és az államháztartási hiány. Egyelőre nincs hivatalos állásfoglalás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés