Előfizetői tartalom

Az ÁPV közleménye - és a következtetéseink (2.)

Portfolio
Az ÁPV a hír nyilvánosságra kerülését követően (Portfolio.hu - 09:16) valamivel több mint 5 óra elteltével megjelentette hivatalos közleményét a MOL részvényértékesítésről. A korábban megjelentekhez képest egyetlen új információt tartalmaz a közlemény: A tranzakció lezárása után 180 napig tartózkodik a tulajdonában álló további részvények értékesítésétől, kivéve a belföldi kisbefektetőknek történő nyilvános értékesítést. Mi várható a közeljövőben?

Megítélésünk szerint a mai napon sikeresen lezáruló tranzakciót követően két-három hónapon belül értékesítésre kerül egy kisebb csomag a hazai magánbefektetők részére is. A kormány minden bizonnyal nem adta fel a hazai tőkepiac erősítésének tervét a pénzügyminiszter váltás után sem, s benne a megtakarítási kultúra fejlesztését, melynek része a tőzsdei értékesítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés