Előfizetői tartalom

Lezárult a MOL nyilvános részvényigénylése (2.)

Portfolio
Feltehetően senki nem kételkedett abban, hogy egy sikeres intézményi értékesítést követően nem lesz sikeres a magánszemélyeknek történő részvényértékesítés. Az ÁPV által felkínált 492 ezer darab részvény a hazai magánbefektetők 3 nap alatt lejegyezték. A február közepe óta lezajlott két tranzakcióban az állam 11%-os pakettet értékesített összességében: 10.5% külföldi és belföldi intézményeknek, illetve 0.5% hazai magánszemélyeknek. A tegnap lezárult tranzakcióról március 10-én ad tájékoztatást az ÁPV Rt. és a Raiffeisen. Egyelőre nem ismert a kielégítés mértéke, szinte biztosra vehető, hogy a halasztott jegyzés maximumánál, 200 darab részvénynél kevesebbet fognak kapni a jegyzők.

Az intézményi és magánszemély értékesítést követően az ÁPV Rt. 180 napig értékesítési tilalmat vállalt (egészen pontosan február 17-től 180 napig). Ezen tényező az eladási oldallal kapcsolatos bizonytalanságot volt hivatott enyhíteni. Az aktuális tulajdonosi struktúra a két értékesítést követően:Meggyőződésünk, hogy az ÁPV Rt. a megmaradt 11.7%-os pakettjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés