Előfizetői tartalom

Gyorsult a termelékenység növekedése az Egyesült Államokban

Portfolio
A mezőgazdaságon kívüli ágazatokban a termelékenység a várakozásoknak megfelelően 3.5 százalékkal javult az év első negyedében, szemben a múlt év utolsó negyedévének 2.6 százalékos növekedésével. A termelékenység növekedése mellett az egységbérköltség is növekedést mutat, amely a termelékenységet meghaladó bérköltség-növekedésre utal.

Az elemzők arra számítottak, hogy az idei első negyedévben az előző három hónapot jóval meghaladó mértékben fog növekedni a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban a termelékenység. Ez a várakozás lényegében igazolódott is. A feldolgozóipar egészében a termelékenység 3.1 százalékkal javult, a tartós fogyasztási cikkeket gyártó cégek körében 5.9 százalékos volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés