Előfizetői tartalom

USA makroelőzetes: milyen lesz a GDP adat?

Portfolio
Ma kora délután teszi közzé az amerikai Kereskedelmi Minisztérium az Egyesült Államok 2004. első negyedévére vonatkozó először felülvizsgált GDP-adatát, mely a várakozások szerint további lendületes növekedést mutathat. Az utóbbi időben felerősödtek azok a félelmek melyek a tavalyi évben nekilendült amerikai gazdasági növekedés lefékeződésére vonatkoznak a szokatlanul magas olajárak miatt.

A közép-európai idő szerint 14:30-kor megjelenő GDP-adat várhatóan jelentős figyelmet kap majd, a devizapiacon a befektetők egy része az elmúlt napokban igyekezett zárni pozícióit, mely a dollár határozott gyengülésében is megmutatkozott. Piaci konszenzus szerint 2004. I. negyedévében 4.5%-ra gyorsult az évesített növekedési ütem az előző negyedévi 4.2%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés