Előfizetői tartalom

60%-kal nőtt az ittasan okozott balesetek száma

Portfolio
A közúti közlekedési balesetek száma egyötödével magasabb az év első negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a KSH. A balesetek kimenetele is súlyosabb, 66 fővel (32%-kal) többen vesztették életüket a közutakon, mint egy évvel korábban. Jelentősen, mintegy 60%-kal nőtt az ittasan okozott balesetek száma, amely a 2002 év azonos időszakának adataihoz képest is 20%-os emelkedést mutat.

Az év első negyedévében 3,890 személysérüléses baleset történt, melynek 6%-a halálesettel végződött. A balesetek száma 2004 I. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva minden régióban növekedett, legnagyobb mértékben, közel másfélszeresére a Dél-Alföldön. A közúti forgalomban leggyakrabban (1804 alkalommal) a haladó járművek ütköztek, ebből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés