Előfizetői tartalom

Mi a helyzet a spanyol ingatlapiacon

Portfolio
A spanyol ingatlanpiac a kilencvenes évek közepe óta mind jobb befektetési terepnek számít a külföldiek szemében. Különösen a brit, az ír, a skandináv és a német középosztályhoz tartozó rétegek jelentek meg az elmúlt 4-6 évben a tengerpartokon és a szigeteken. Ahhoz, hogy megértsük a piac jelenlegi helyzetét, meg kell vizsgálnunk az elmúlt néhány év statisztikáit is- véli a többek között spanyol ingatlanok forgalmazásával is foglalkozó Otthon Centrum Holiday.

Az 1996 és 2003 közötti periódusban a spanyolországi ingatlanok ára a nagy kereslet miatt átlagosan 68%-al, bizonyos területeken akár 100%-al is megemelkedtek! A kereslet növekedésének hátterében a rendkívül nagy gazdasági fellendülés áll, amely alapvetően a következő tényezőknek köszönhető: 1. szakasz (1996-tól) új munkahelyek teremtése, a munkanélküliség leszorítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés