Előfizetői tartalom

Már a nyolcadik hónapja nőtt a német munkanélküliség

Portfolio
A német szövetségi Munkaügyi hivatal adatai szerint szeptemberben 27 ezer fővel 4 millió 445 ezer főre emelkedett a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi szám. A növekedés mintegy kétszerese volt a Reuters elemzői konszenzusának. A hivatal közleménye szerint a német gazdasági konjunktúra, illetve a bizalom egyelőre nem elegendő ahhoz, hogy csökkeni tudjon a munkanélküliek állománya.

A szezonálisan kiigazítatlan adatok szerint szeptemberben egy hónap alatt közel 90 ezerrel emelkedett az állástalanok száma, és elérte a 4 millió 257 ezret. Ma jelent meg a szeptemberi Reuters-kezelte szolgáltatói beszerzési menedzser index értéke, mely már a 14. egymást követő hónapban a mutatja a szektor bővülését. Az üzleti aktivitás a szezonálisan kiigazítatlan adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés