himars
Globál

1,8 milliárd dolláros fegyvercsomagot ad el Amerika Tajvannak

Portfolio
Az amerikai kormány 1,8 milliárd dolláros fegyverüzletet hagyott jóvá Tajvannal - jelentette be szerdán este az amerikai külügyminisztérium. A tárca előtte hivatalosan értesítette erről a kongresszust.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A tárca közlése szerint az eladásra szánt tételek között manőverező robotrepülőgépek, rakéta-sorozatvetők, felismerőberendezések, a hozzájuk tartozó felszerelések és szakmai kiképzés szerepel, konkrétan 11 rakéta-sorozatvető (HIMARS) bázisjárműveivel, 135 manőverező robotrepülőgép (AGM-84H SLAM-ER), valamint 6 MS-110 Recce típusú repülőgép-fedélzeti felismerő berendezés.

Amennyiben a szerződést a kongresszus jóváhagyja, a fegyverzeteket a Boeing, a Lockheed Martin és a Collins Aerospace gyártja le majd. A kongresszusnak 30 nap áll a rendelkezésére a mérlegeléshez, elemzők szerint azonban biztosan jóváhagyja a fegyverzetek eladását, mivel kétpárti az egyetértés a törvényhozók körében Tajvan védelmének megerősítését illetően.

"Ez a javasolt fegyvereladás az Egyesült Államok nemzeti, gazdasági és nemzetbiztonsági érdekeit szolgálja, mivel támogatja a vásárló fél folyamatos erőfeszítéseit fegyveres erejének modernizálására és hiteles védelmi kapacitásainak fenntartására" - olvasható az amerikai külügyi tárca közleményében. A kommüniké szerint ezek az amerikai fegyverzetek hozzásegítik majd Tajvant biztonsága megerősítéséhez és politikai stabilitása megőrzéséhez, továbbá a katonai egyensúly és a gazdasági prosperitás biztosításához a térségben.

Kína washingtoni nagykövetsége egyelőre nem reagált a fegyvereladás hírére. A kínai külügyminisztérium azonban a múlt héten jelezte, hogy egy tajvani fegyvereladás komoly kárt okoz Kína szuverenitásának és nemzetbiztonsági érdekeinek. Peking ugyanis nem ismeri el külön országnak a szigetet - amelynek hivatalos neve: Kínai Köztársaság -, szakadár területének tekinti azt.

Címlapkép: Getty Images

qr-kód mobilapp
GettyImages-864893078
bull
cramer
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Olvass a grafikonban és lovagold meg a trendet!
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
jarmuipar 2020 koronaviros