valasztas
Globál

Biden a már leadott szavazatokban messze veri Trumpot - mire lesz ez elég?

Portfolio
Két fontos csatatér-államban is vezet Joe Biden Doland Trump előtt: Floridában hibahatáron belül van az előnye, Pennsylvaniában azonban már jelentős a demokrata előny. A CNN friss felméréséből az is kiderül, hogy a már leadott leválszavazatok között nagyon nagy Biden előnye, de azok között, akik csak most fognak szavazni, Trump vezet - és Trump szavazói egyben lelkesebbek is.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Két nagyon fontos államból közölt friss felméréseket a CNN: a 29 elektort adó Floridából és a 20 elektort küldő Pennsylvaniából. A két csatatér-állam fontos szerepet játszik az elnökválasztási versenyben, ahogy reggeli cikkünkben részletesen megírtuk.

Floridában Biden előnye 4%-pont Trumppal szemben - előbbi 50%-os támogatottsággal bír, Trumpra a szavazók 46%-a szavazna. A CNN is megjegyzi viszont, hogy a felmérések hibahatára +-4%-pont, így ebben az államban szoros a verseny.

Pennsylvaniában azonban Biden 53%-os támogatottságot tudhat maga mögött, Trumpra csak 43% szavazna. Ez bőven hibahatáron kívül esik.

Érdemes azonban megnézni a már leadott szavazatokat, országos szinten ugyanis már 40 milió ember szavazott.

Azok között, akik már leadták a szavazatukat Floridában, Biden 71%-ot szerzett, Trump pedig 27-et. Azok között, akik még terveznek szavazni, Trump 56%-kal vezet, Biden 40%-ot kapna.

Pennsylvaniában 88%-át szerezte meg a szavazatoknak Biden a már leadott szavazatok közül, Trump mindössze 10%-ot kapott. Aki még tervez szavazni (akár személyesen, akár levélben) Biden 42%-ra számíthat, Trump pedig 54%-ra.

Mindez azt mutatja, hogy a demokrata szavazók sokkal nagyobb hajlandóságot mutatnak a levélszavazásra, Trump szavazói pedig inkább személyesen vesznek majd részt a voksoláson.

Jó hír Trump számára, hogy az ő szavazói közül 58% lelkes floridában, azaz nagyon valószínű, hogy elmegy szavazni. Bidennél ugyanez 49%. Pennsylvaniában ugyanez 61-56 Trump javára.

Fontos kiemelnünk, hogy mindez csak egyetlen felmérés eredménye volt. Az összes friss felmérést tartalmazó cikkünk itt olvasható:

Címlapkép: Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus járvány franciaország