biden trump vita
Globál

Kemény állításokat fogalmazott meg Biden és Trump az utolsó elnökjelölti vitán

Portfolio
Lezajlott az utolsó elnökjelölti vita Donald Trump és Joe Biden között. A vita sokkal civilizáltabb volt, mint az első esemény, elmaradtak a sértegetések és egymás szavába vágás. Erős üzenetekből viszont egyáltalán nem volt hiány, mindkét fél át tudta adni az üzenetét. A vitát élőben közvetítettük.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Amerikai elnökjelölti vita: Trump azonnal eleget tett Joe Biden kérésének

A ma hajnali elnökválasztási vita egyik legforróbb pillanata volt, amikor Joe Biden azt állította, hogy sosem támogatta az olajkitermelés leállítását. Donald Trump a vita után videóban hívta fel a figyelmet az ellentmondásra.

Tovább a cikkhez

Kijöttek az első felmérések: ki nyerte a ma hajnali elnökválasztási vitát?

Kijöttek az első - hangsúlyosan nem reprezentatív - felmérések a ma hajnali elnökjelölti vita eredményéről. Ezek alapján nehéz győztest hirdetni, mert nagy a szórás az eredményekben.

Tovább a cikkhez

Így értékeli Joe Biden és Donald Trump a mai elnökjelölti vitát

Magyar idő szerint ma hajnalban lezajlott az utolsó elnökjelölti vita Donald Trump és Joe Biden között, amelyet a Portfolio élőben közvetített. A vita után mind Biden, mind Trump azonnal reagált Twitteren - mindketten eltérő fókuszú üzenetekkel.

Tovább a cikkhez

Gyorsértékelés az elnökjelölti vitáról: Biden hozta a kötelezőt, de Trump mindenkit meglepett

A magyar idő szerint ma hajnalban tartott utolsó elnökválasztási vitán nyoma sem volt az első, káoszba fulladó elnökjelölti vita hangulatának. Trump és Biden között valódi vita alakult ki, bőven volt szó szakpolitikai kérdésekről is. Mivel a felmérések szerint Trump lemaradása jelentős, így inkább neki kellett jól szerepelnie és nagyot húznia a mai a vitán, míg Biden számára az volt a fontos, hogy hozza a kötelezőt, és ne kövessen el nagy hibát. Ennek a szerepnek mindkét fél megfelelt, Trump azonban messze a várakozások felett teljesített.

Tovább a cikkhez

A vita véget ért

Az előző vitához képest a mai meglepően civilizált hangulatú beszélgetés volt, ahol elmaradtak a személyeskedések, sértegetések, a felek nem vágtak egymás szavába. A vita ettől függetlenül erőteljes volt, kemény üzenetek hangzottak el. Kristen Welker, a moderátor többször került nehéz helyzetbe, sokszor kiengedte az irányítást a kezéből, és a témák megtárgyalásával is lassan haladtak, az utolsó témákra kevés idő maradt, de elfogultsággal nem lehet vádolni Welkert.

Hamarosan jelentkezünk a gyorsértékeléssel.

Az utolsó kérdés következett

Arra a kérdésre, hogy mit üzennek a választóknak, akik a másik jelöltnek szavaznának, Trump saját eredményeit mondta el, valamint Biden adóemeléseivel riogatott, illetve elmondta, hogy a feketékért ő sokkal többet tett, mint bárki korábban. Biden szintén a saját terveit mondta el, valamint kitért a koronavírus-válság Trump által elhibázott kezelésére.

Biden az olajipart megújulókkal helyettesítené

Trump a saját eredmények bemutatásakor a gazdasági eredményeiről beszélt: a munkahelyteremtésről, a gazdasági növekedésről, az olajipar megmentéséről. Biden szerint ezek az olajipari létesítmények szennyeznek, és az emberek ott élnek közvetlenül mellette, és meghalnak rákban. Biden azt mondta, hogy az olajipart megújulókkal kell helyettesíteni, és a klímasemlegessé tenni az országot.

Trump szerint ez egy fontos állítás, mert Biden ezzel arra utal, hogy megölné az ország olajiparát.

A klímaváltozás a következő téma

Trump szerint a kibocsátási adatok az Egyesült Államokban nagyon jók, tiszták a vizek, tiszta a levegő. A Párizsi Klímaegyezmény nem volt fair az amerikai cégek számára. Trump szerint a jelenlegi kormány úgy ért el eredményt, hogy közben nem ment tönkre az amerikai ipar.

Biden úgy kezdte a szekciót, hogy Trump tönkretette a korábbi eredményeket, miközben egyre kevesebb időnk maradt a klímaváltozás elleni harcban. Biden elmondta a saját terveit, az infrastrukturális beruházásairól beszélt, annak gazdasági hatásairól, a munkahelyteremtésről, zöld autóiparról.

Trump azzal vágott vissza, hogy Biden adóemelése nehéz helyzetbe hozná az embereket, és 100 ezer milliárdot költene klímavédelemre. Trump szerint Biden lerombolná a jelenlegi épületeket, és új épületeket építene "kis ablakokkal".

Biden ezt hallva kinevette Trumpot, és elmondta, hogy nem érti, honnan jött elő az elnök ezzel az abszurd számmal, majd felhozta Trump korábbi vitatott kijelentéseit, amelyet az elnök most is megerősített:

A szélerőművek megölik a madarakat.

Biden nevetett ezen az állításon.

Trump gyakran támadja Bident azzal, hogy korábban semmit nem csinált

Az elnök szerint Biden gyakran jön elő azzal, hogy mit tenne, ha elnök lenne. Trump szerint mindezt már megtehette volna az alelnöki 8 éve alatt. Az elnök nagyon gyakran előjön ezzel, most például azzal kapcsolatban, hogy Biden alelnöksége alatt rengeteg feketét letartóztattak olyan okok miatt, amelyek miatt Biden szerint most nem kéne elítélni embereket.

A republikánus Kongresszus miatt nem sikerült

- válaszolt röviden Biden.

Mit gondol Trump a Black Lives Matter mozgalomról?

Az elnök elmondta, hogy "én vagyok legkevésbé rasszista ember ebben a teremben." Elmondta továbbá, hogy a bűnügyi reformmal segítette a feketék helyzetét. A BLM mozgalomról azt mondta, hogy azok "sütni való disznóknak" nevezték a rendőröket, és Trump ezt elítéli. Az elnök ismét megismételte, hogy Lincoln óta senki nem tett annyit a feketékért, mint ő. Trump szerint a fekete szavazók emlékeznek arra, hogy milyen rosszul bántak vele Bidenék.

Trump szerint Biden korrupt politikus

Az elnök megint a semmiből elővette Hunter Biden botrányát. Biden úgy reagált, hogy több szervezet is megerősítette, hogy mindez az orosz dezinformáció része. Itt ismét egymás szavába vágtak.

"Azért indultam elnöknek, mert rossz munkát végeztetek"

Biden ismertette a fekete amerikaikat érintő javaslatait, Trump erre úgy reagált, hogy nála többet senki nem tett többet a feketékért - leszámítva Abraham Lincolt. Biden ezzel szemben 47 év alatt semmit nem tett értük, csak 1994-ben, amikor "szuperragadozknak" nevezte őket és számukra hátrányos törvényt fogadott el. Trump saját eredményei között a bűnügyi reformot nevezte meg.

Biden tagadta, hogy valaki is ilyet mondott volna. A volt alelnök szintén Trump faji politikáit és korábbi kijelentéseit említette, rasszistának nevezve az elnököt. Azt is elmondta, hogy a bűnügyi reformot még Barack Obama kezdeményezte. Biden szerint emellett senkinek nem kéne börtönbe mennie drogproblémák miatt. Trump ismét visszakérdezett:

Miért nem csináltál semmit 47 éve?

Trump elmondta, hogy ő azért indult elnöknek, mert Obama és Biden rossz munkát végeztek, ha sokkal jobb munkát végeztek volna, ő el sem indul.

Biden 11 millió embernek adna állampolgárságot

Amennyiben elnök lenne, akkor 11 millió embernek könnyítené meg az állampolgárság megszerzését. Trump szerint Bidennek 8 éve volt alelnökként, hogy megtegye, amit most ígért, ehhez képest nem csinált semmit, csak ketreceket épített, amelyekben gyermekeket tartott. Biden azt mondta, hogy alelnök volt, nem elnök, most pedig az elnöki címért indul, és egyben elismerte korábbi hibáit.

Trump szerint Biden egyáltalán nem érti, hogy működik a bevándorlás.

Szerinte bűnözők, gyilkosok is beérkeznek az országba, és főleg az alacsonyan képzettek jönnének az országba.

A bevándorlás a következő téma

A moderátor felvetette, hogy Trump bevándorlási intézkedése családokat szakított szét, Trump azt mondta, hogy az embereknek legálisan kell megérkeznie az országba, és jelenleg erősebb határai vannak az országnak, mint korábban bármikor.

Biden elmondta, hogy több mint 500 gyerek érkezett a szüleivel, és a határon elválasztották őket, és szerinte ez sokat elárul az országról. Biden indulatosan beszélt: elmondta, hogy a gyerekeket kivették a szülők kezéből, és ők most egyedül vannak. Trump azt mondta, hogy ezen gyerekeket jól ellátják, tiszta helyen vannak.

Mindketten egymást hibáztaták a költségvetési csomag késése miatt

A két jelölt indulatosan esett egymásnak, mindketten a másikat hibáztatják a csomag elmaradása miatt. Szóba került, hogy a demokraták az illegális bevándorlóknak is nyújtanának állami támogatást, Trump ezt vetette Biden szemére, valamint azt, hogy a demokrata irányítású körzetek rosszabbul kezelik a válságot. Biden úgy válaszolt, hogy ő nem piros és kék államokat lát, hanem amerikai városokat. Biden ismét a kisvállalatokról és a középosztálybeli emberekről beszélt, és állítása szerint megemelné a minimálbért.

Trump erre úgy válaszolt, hogy a minimálbér-emelés nem segít, nem szabad ezt állami szintre emelni, mert Alabama különböző mint New York, és a minimálbér-emeléssel a kisvállalatok elbocsátásokba kezdenének. Biden szerint ez egyáltalán nem igaz.

Trump továbbra is azt mondja, hogy Biden egészségügyi terve szocialista

Az elnök elmondta, hogy Bidennek nincs is választása, mert a demokraták baloldaliak, és mindenképp jelentős állami egészségügyet akarnak. Biden nevetéssel reagált Trump állítására. Trump emellett azt mondta, hogy Biden 47 év alatt nem csinált semmit - ezt az első vitán is gyakran elsütötte. Trump ismét előjött Bernie Sanders terveivel.

Ez az ember nem tudja, ki ellen küzd

- mondta Biden arra reagálva, hogy Trump rendszeresen előjön Sandersszel. Biden elmondta, hogy ő legyőzte ezeket az embereket az előválasztáson.

Itt Trumpot ismét nehéz volt leállítani, a moderátor nem tudta irányítani a helyzetet, Biden is beszélni kezdett, amikor a moderátor a következő témára akart áttérni. Trump is folyamatosan a moderátor szavába vág. Visszatért az előző vita hangulata.

Trump szerint az Obamacare nem volt elég jó

Ezért az elnök megszüntette - mondta Trump. Amit szeretne csinálni, az az affordable care act megszüntetése. Az elnök ennél egy sokkal jobb egészségügyet akar, amelynek részleteivel később jön majd elő. Az ő tervezete védené az emberek egészségét - mondta. Trump szerint 180 millió embernek van megfelelő biztosítása, de Biden mindezt megszüntetné, mert szocializálná az egészségügyet.

Biden elmondta, hogy ő "Bidencaret" vezetne be, amelynek a lényege az lenne, hogy aki nem jut biztosításhoz, annak számára elérhető lesz a Medicaidbe való belépés. A demokrata jelölt emellett elmondta, hogy ő támogatja a magánbiztosítást, és szerinte senki nem fogja elveszíteni a magánbiztosítási ellátást, ha nem akarja. Biden emellett gyógyszerárak csökkentését ígéri, miközben azzal érvel, hogy több mint 20 millió ember veszítené el a biztosítását, ha Trump megszüntetné az Obamacare-t (amely épp a Legfelsőbb Bíróság előtt van).

Biden szerint nem igaz, hogy az ő terve szocialista lenne.

Ezzel szemben szerinte az ő biztosítási javaslata az egyéni választásra épülne, mert ma sokaknak problémát okoz a biztosítás. Trumptól nem hallhattunk konkrétumokat arra vonatkozva, hogy milyen intézkedést hozna az Obamacare helyett.

A vita kezd kiesni a moderátor irányítása alól

A nukleáris leszerelésről van szó, amikor a felek ismét nem tartották magát a szabályokhoz, és ezen a ponton megint személyeskedésbe fordult a vita. Trump szerint például az Obama-adminisztráció "katyvaszt" hagyott maga után, Biden pedig ismét azzal vádolta Trumpot, hogy diktátorokkal ápol jó kapcsolatot.

A külpolitikai tervek kerültek terítékre

Biden Kínát a nemzetközi normák és szabályok betartására kényszerítené, míg Trump nem ezt tette - mondta Biden. Elmondta továbbá, hogy Trump az ország szövetségeseivel rossz viszonyt ápolt, miközben diktátorokkal ápol jó kapcsolatokat.

Trump ismét Biden fiának botrányaival válaszolt. Ezen a ponton ismét vita alakult ki a felek között, ezúttal egymás szavába vágtak, de a moderátor egyelőre kézben tartja a helyzetet. Trump emellett elmondta, hogy a koreai vezetővel ápolt jó kapcsolata háborút akadályozott meg.

Biden ekkor a kamerák felé fordult, és a választókhoz beszélt, elterelte a szót. A szegény és középosztálybeli családokról beszél, szerinte ők nehéz helyzetben vannak. Erre Trump azt mondta, hogy Joe szándékosan nem Kínáról beszélt, tereli a szót, ez egy tipikus politikusi reakció. Ő ezzel szemben nem egy tipikus politikus, ezért választották meg.

Gyerünk Joe, tudsz te ennél jobbat is

- mondta Trump.

Biden szerint a fia egyáltalán nem keresett pénzt Kínában

- állította Biden, de oroszországi és ukrajnai ügyleteit nem cáfolta. Trump ezzel szemben azt mondja, hogy Biden fiai sok pénzt kerestek külföldön, amire Biden csak annyit reagált, hogy "ez nem igaz." Trump elmondta továbbá, hogy ő üzletemberként keresett pénzt külföldön.

Trump sokkal többet beszél

Eddig Donald Trump több mint 10 percet beszélt a CNN összesítése szerint, miközben Biden 7 perc 40 másodpercet beszélt. Trump egyébként sokkal erőteljesebb és agilisabb, az üzenetei is jobban átjönnek, mint Bidennek. Trump emellett több kérdést is kap.

A felmérések szerint az elnök lemaradása jelentős, így a mai vitán inkább neki kell jó teljesítményt nyújtania, Bidennek egyszerűen csak hozni kell a kötelezőt.

Nyoma sincs a múltkori vita hangulatának

A vita hangneme erőteljes, egymás hibáztatása folyamatosan jelen van, de az első vitához képest sokkal kevesebb a személyeskedés, és a felek tartják magukat a lefektetett szabályokhoz. Úgy látszik, a kampánycsapatok felhívták a vitázó felek figyelmét, hogy a múltkori vita sok választót kiábrándíthatott.

A választásokba való beavatkozásról volt szó

Biden elmondta, hogy senki nem avatkozhat be a választástba, és azzal vádolta Trumpot, hogy jó viszonyt ápol az oroszokkal. Trump szerint Bident korrupt szálak fűzik Oroszországhoz, valamint elmondta, hogy ő hozta meg a legszigorúbb intézkedéseket Oroszország ellen. Trump szerint Oroszország sokat fizetett Bidennek, és talán még mindig sokat fizet. Trump ezen a ponton összemosta Hunter Biden botrányát Joe Bidennel.

A volt alelnök erre elmondta, hogy egy pennyt sem fogadott el külföldi országoktól soha, miközben Trump többet adózik Kínában, mint az Egyesült Államokban. Számonkérte Trumpon, hogy miért nem hozta nyilvánosságra az adózási adatait.

Mit akarsz elrejteni?

- kérdezte Biden. A demokrata jelölt emellett emlékeztette Trumpot, hogy mennyi bevételt szerez külföldi országokból a vállalatain keresztül. Trump úgy reagált, hogy milliókat fizetett adóban, miközben Joe bevételeket szerez Ukrajnából, Oroszországból. Ismét felhozta Hunter Biden botrányát.

Trump szerint Fauci tévedett, és egyébként is demokrata

Arra a kérdésre, hogy miért szállt bele Anthony Fauciba, azt válaszolta, hogy a szakember rengeteg hibát vétett, például a maszkviselés ellen foglalt állást. Trump szerint Fauci tévedett.

Biden szerint Trump elhallgatta az igazságot az emberek elől, amikor már tudta, hogy mennyire veszélyes is ez a vírus, mert nem akarta, hogy a lakosság pánikoljon.

Amerika nem pánikolt, ő pánikolt!

- mondta Biden Trumpra mutatva.

Biden nem zárná le az országot

- mondta ezt Biden, hozzátéve, hogy a vírust állítaná le. Viszont szerinte több szociális távolságtartás kell, nem szabad a bárokat és az edzőtermeket kinyitni.

Trump erre úgy válaszolt, hogy azok a városok, ahol demokrata irányítás van, és szigorú lezárások vannak, ott is sokan halnak meg. Trump szerint az emberek veszítik el az állásukat, tömeges öngyilkosságokat látunk.

Biden szerint több intézkedésre és biztonságos újranyitásra lenne szükség, több tesztre, szigorúbb szabályokra (például plexifalakra az éttermekben). Biden kritizálta Trump ellentmondásos kijelentéseit is, amelyek ellentmondanak a tudománnyal.

Trump szerint nem megoldás az ország leállítása, New York szerinte egy szellemvárossá vált, ezt nem lehet megtenni a várossal. Biden úgy válaszolt, hogy New Yorkban letörték a járványgörbét, és egyébként se beszéljünk demokrata és republikánus városokról, mert ő csak amerikai városokat lát - de azt elmondta, hogy egyébként most a republikánus államokban van tetőzés.

Trump a csatatér-államokat sorolja fel, hogy ott milyen eredményeket hozott a lezárás: pénzügyi problémák, mentális gondok. Trump szerint Amerika tesztelt eddig a legtöbbet, és az időseket kell megvédeni, a többiek mozgását nem szabad korlátozni.

Welker megkérdezte, mennyire reális Trump ígérete a vakcináról

Trump azt mondta, hogy heteken belül jön a vakcina, de a moderátor kérdésére azt mondta, hogy természetesen ez érkezhet később is, de a vállalatok, mint a Moderna, Johnson&Johnson jól áll a fejlesztéssel. Trump emlékeztette Bident, hogy amikor Trump megtiltotta a Kínából való beutazást, akkor Biden ideneggyűlölőnek nevezte őt és túl korainak a lépést. Trump szerint Biden alelnöksége alatt a sertésinfluenzában több tízezren haltak meg.

Biden emlékeztetett, hogy Trump januárban azt mondta, hogy Kína transzparens, és megköszönhetjük neki a koronavírus-kezelését. Biden szerint Trump a betegsége után azt mondta, hogy "ne féljenek a járványtól", és ez felelőtlenség volt.

Trump azt mondta erre, hogy ő egyszerűen nem élhetett bezárva, mint Biden tette. Trump szerint a fiatal lakosság 99,9%-a felépül, és nem zárhatjuk be az országot.

Biden erre úgy válaszolt, hogy sok háztartásban ma sok családtag hiányzik az ebédlőasztaltól. Biden szerint ez egy nagyon veszélyes vírus. Trump erre úgy reagált, hogy Kína tehet arról, hogy a vírus megérkezett.

Ez nem az én hibám, nem Joe hibája, ez Kína hibája

- mondta. Az elnök emellett elmondta, hogy amikor lezárta az országot, akkor Biden a lezárásért hibáztatta az elnököt, ma viszont azt mondja, nem zárt le elég korán. Biden továbbra is a 220 ezer halálesetet hozza fel, láthatóan ez a fő üzenete.

Biden a koronavírusban elhunytakra fókuszál

Biden elmondta, hogy 220 ezren meghaltak eddig, és naponta 70 ezer új eset van és 1000 haláleset. Szerinte egy olyan elnök, aki alatt ez megtörtént, az nem maradhat elnök. Biden továbbá azt állította, hogy Trumpnak továbbra sincs terve, ezzel szemben ő biztonságos újranyitást sürget, azonnali teszteléseket és széles körű maszkviselést. Elmondta, hogy ő véget vet ennek a helyzetnek.

Az első szekcióban Trump eddig egyszer sem vágott a szavába.

2,2 millióan haltak volna meg, ha Trump nem lép

Az elnök kezdte a vitát a koronavírusra adott válasz ismertetésével. Az elnök elmondta, hogy 2,2 millióan haltak volna meg a modellek szerint, ha nem lépnek közbe. Elmondta, hogy letörték a járványhullámot Texasban, Arizonában, Floridában (érdekes módon csak a csatatér-államokat mondta). Elmondta továbbá, hogy hamarosan érkezik a vakcina, és ő maga is átesett egy kezelésen, ami hatásos volt. A vírust ismét Kínából érkező vírusnak nevezte, és elmondta, hogy a járvány már elmúlóban van.

Biden maszkban jött be

Trumpon nincs maszk. A vita kezdetekor a demokrata jelölt is levette. A moderátor ismertette a szabályokat, és arra kérte a feleket, hogy ne vágjanak egymás szavába. A koronavírussal kezdenek a felek.

Perceken belül megkezdődhet a vita

Trump már a vita előtt kritizálta a moderátort, így nem lenne meglepő, ha kimeneteltől függetlenül ismét azt éreztetné, hogy a szervezőbizottság elfogult volt vele szemben. Főleg annak tudatában igaz ez, hogy ezen a vitán a feleket elnémíthatják.

A vita azonnal kezdődik, cikkünk folyamatosan frissül.

Fontos nap a mai: utoljára csap össze Biden és Trump

Magyar idő szerint holnap hajnali 3-kor tartják az utolsó elnökjelölti vitát Donald Trump és Joe Biden között Tennessee-ben, Nashville-ben. A vitát az NBC munkatársa, Kristen Welker moderálja majd. A két jelölt eddig egyszer csapott össze, magyar idő szerint szeptember 30-án hajnalban, a bohózatba fulladó vitát az értékelések szerint Joe Biden nyerte meg. A második vitát lefújták, mert Donald Trump elkapta a koronavírust, online pedig nem volt hajlandó részt venni rajta. A második körben Kamala Harris demokrata alelnök-jelölt és Mike Pence republikánus alelnök vitáztak, az értékelések szerint azt is a demokrata jelölt nyerte meg. Az első két vitáról itt olvasható az értékelésünk:

A holnapi vitára az eseményt szervező bizottság új szabályokat fogadott el, így például elnémíthatják a jelöltek mikrofonját, amikor a másik jelölt a felvezető két percében tart. Erre azért van szükség, mert az első vita alatt Donald Trump rendszeresen Joe Biden szavába vágott, de Biden magatartása sem a korábbi elnökválasztási viták hangulatát idézte. Trump kritizálta a döntést, szerinte ezzel az intézkedéssel tisztességtelen helyzetet teremtett a szervezőbizottság. A holnapi vitán a következő témák kerülnek napirendre:

  • koronavírus,
  • kisebbségek helyzete Amerikában,
  • nemzetbiztonság,
  • klímaváltozás,
  • vezetői képességek,
  • amerikai családok.

Trump kritizálta a szervezőbizottságot, amiért a külpolitika kimaradt a témák közül, Biden pedig azzal vágott vissza, hogy Trump csak egyszerűen kevesebbet szeretne beszélni a koronavírus-helyzetről. Trump kampánya az előző 4 év gazdasági eredményeire (főleg az adócsökkentésekre), Bidené Trump elhibázott koronavírus-válságkezelésére fókuszál.

választási térkép usa amerika

A vita fontos lesz, mert Trumpnak kevesebb mint két hete maradt csak a hátránya ledolgozására. Az előző vita után azt láttuk, hogy az elnök rossz szereplése miatt nőtt a különbség a felek között - ha Trump holnap is olyan szereplést nyújt, mint legutóbb, akkor tovább romlanak az újraválasztási esélyei.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

terror europa dzsihad