spanyol_shutterstock
Globál

Szükségállapotot hirdetnek Spanyolországban

Portfolio
Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök vasárnap szükségállapotot hirdetett az országban – írja a Reuters.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Extrém szituációban élünk, ez a legsúlyosabb az elmúlt fél évszázadban

- mondta a spanyol miniszterelnök a kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.

Vasárnap éjjeltől lépnek életbe a kormány által hozott szigorító intézkedések, az országban éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be.  A korlátozás a Kanári-szigeteken kívül Spanyolország minden régiójára vonatkozik.  

A szükségállapot normál esetben legfeljebb 15 napig tarthat, azonban parlamenti jóváhagyással meghosszabbítható, a miniszterelnök május kilencedikéig szeretné a parlament felhatalmazását kérni a szükségállapot fenntartására.

Spanyolországban az egyik legszigorúbb kijárási korlátozás volt érvényben a tavaszi első járványhullám idején, melyet aztán nyáron lazítottak. A második hullám ugyanakkor nagyon keményen érinti az országot: a teljes eddigi esetszám 1 millió felett jár, és 35 ezren haltak meg a vírus okozta betegségben.

A szükségállapot bevezetése arra jogosítja fel a kormányt, hogy különböző veszélyhelyzeti szinteket és ehhez tartozó lépéseket vezethessen be a kormány. Például az egyes régiók közötti utazást tilthatják meg, és lokális kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

(Reuters

GettyImages-104718926
trader
karantén maszk koronavírus
bét
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
pdvsa