kína usa
Globál

Amerika egy újabb államot vonna be a kínaellenes szövetségbe

Portfolio
Az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo csütörtökön kijelentette, hogy Washington a jövőben együttműködik majd Indonéziával a Dél-kínai-tengeren, és tiszteletben tarjta Jakarta saját érdekeinek védelmét a térségben, valamint elutasította Kína jogtalan területi követeléseit.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Pompeo az elmúlt napokban meglátogatott 5 délkelet-ázsiai országot is, ahol a stratégiai és gazdasági együttműködés erősítésének lehetőségét kereste az országokkal az egyre éleződő amerikai-kínai kapcsolatok idején. Az indonéziai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján üdvözölte Indonézia határozott fellépését a térségben a Natuna-szigetek körüli térségben, amelyet Kína is magáénak követel.

Pompeo Kína követelését jogtalannak nevezte.

Az amerikai külügyminiszter szerint az Egyesült Államok és Indonézia együtt fog működni az egyik legfontosabb kereskedelmi térség biztonságának szavatolása érdekében. Indonéziának már több konfliktusa is volt Kínával az Észak-Natuna-tengerbe belépő kínai hajók miatt.

Amerika a jövőben fokozhatja a védelmi együttműködést a térségben a fegyvereladások, kiképzések, hadgyakorlatok és fontos hírszerzési információk biztosításával.

Az indonéz tisztviselők ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki az Egyesült Államok agresszív kínaellenes retorikájával szemben. Idén pedig már megtörtént, hogy Indonézia elutasította az Egyesült Államok kérését, amely szerint a kínai tengeri aktivitást monitorozó amerikai járőrgépek leszállni kívántak volna az indonéz szigeteken.

A felek a gazdasági kapcsolatok élénkítéséről is döntöttek, az indonéz külügyminiszter elmondása szerint arra ösztönzi az amerikai vállalatokat, hogy hozzanak Indonéziába beruházásokat.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

kínai zaszlo
koronavírus coronavirus virus
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
frankfurt
gasstation
Budapesti Értéktőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus járvány covid