temeto lengyelorszag bezaras bejelentes 201030
Globál

Kemény lengyel döntés: zárva lesznek a temetők a Mindenszentek ünnepe körüli napokon

MTI
A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket a Mindenszentek ünnepe körüli napokon - jelentette be pénteken Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Szombaton, vasárnap és hétfőn a temetők zárva lesznek - közölte a miniszterelnök. A döntést azzal indokolta, hogy így kívánják megakadályozni sok ember torlódását a sírkertekben és a tömegközlekedésben.

A kormányfő azt kérte az idős emberektől, hogy a következő napokban  maradjanak otthon, ne találkozzanak rokonaikkal.

Idehaza az operatív törzs mai tájékoztatóján csak annyi hangzott el, hogy a hétvégi temetőlátogatásoknál lehetőleg próbálják kerülni az emberek a tömeget, zsúfoltságot és akár a szabadban is viseljenek maszkot. A reggeli magyar kormányfői interjúban is csak arról volt szó, hogy majd jövő hétfőtől új világ jön a maszkhasználat ellenőrzésében.

A legfrissebb adatok szerint Lengyelországban az utóbbi 14 napban 446, nálunk 290 fő volt az igazolt fertőzöttek száma 100 ezer főre vetítve, miközben a halálozásokban sajnos mi vezetünk (6,3 fő az itthoni adat, 4,8 fő a lengyeleknél). A térképen Lengyelország már "bevörösödött", míg mi is sajnos elindultunk ezen az úton több északi és nyugati megyével.

ecdcterkep2010030

A lengyel kormányfő pénteken bejelentette továbbá: a közigazgatási alkalmazottak hétfőtől távmunkára térnek át. Arra hívta fel a magánszektor vállalkozóit is, hogy a távmunkát minél nagyobb mértékben tegyék lehetővé.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Julien Warnand

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

koronavírus járvány franciaország