Előfizetői tartalom

A no-deal Brexit határára ért az EU, a Trump-Biden párharc kimenetele is számít

Portfolio
Az elmúlt kétheti intenzív tárgyalások ellenére még mindig nagyon komoly nézetkülönbségek maradtak az EU és a brit kormány között az állami támogatási, vitarendezési és halászati kérdésekben, mert uniós nézőpont szerint nem igazán akartak haladni a britek az engedmények terén. A friss amerikai elnökválasztási fejlemények (Joe Biden várható győzelme) azonban talán egy utolsó lökést adhatnak még a briteknek, hogy engedjenek, mert különben se EU-s, se amerikai kereskedelmi megállapodás nem lesz egy ideig. Ha viszont nem engednek a britek, akkor 2 héten belül tényleg a kereskedelmi megállapodás nélküli brit kizuhanás felé megy a folyamat, mert az EU a tűrőképessége határára ért, amit az egyik kulcsfontosságú EP-képviselő nyilvánosan is elismert.

Az uniós tagállamok nagyköveteit, illetve az Európai Parlament illetékeseit zárt ajtók mögött tájékoztatta tegnap délután Michel Barnier unós Brexit-ügyi főtárgyaló és erről este egy rövid Twitter-üzenetet is kiadott. Ebben már világosan jelezte, hogy az elmúlt két hétben hol Brüsszelben, hol Londonban folytatott intenzív tárgyalások ellenére még mindig "nagyon komoly...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái