Előfizetői tartalom

Itt a katasztrofális előrejelzés: összeomlás vár Európa egyik legerősebb országának autópiacára

Portfolio
A legfrissebb értékesítési statisztikák alapján elmondható, hogy októberben sem volt képes talpra állni a brit autópiac. Ebben az is szerepet játszott, hogy bár a magánszemélyek részére történő eladások szerény mértékben nőni tudtak, a céges értékesítések tovább estek múlt hónapban a Brexit okozta bizonytalanság és a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt. További rossz hír, hogy a járvány második hullámának megfékezése érdekében hozott szigorú intézkedések miatt, négy hétre bezárnak a brit autószalonok is, így már most borítékolható az eladások drámai visszaesése novemberben.

Sokszor írtunk már arról, hogy a britek EU-ból való kilépése, valamint az azt követő tárgyalási sorozat végső kimenetelével kapcsolatos bizonytalanság jelentős károkat okoz a szigetország gazdaságának, különösképpen a legendás brit autógyártásnak, amely gyakorlatilag a szemünk láttára omlik össze a Brexit súlya alatt. A koronavírus megjelenése és gyors terjedése...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái