iskolabezaras depresszio valsag jarvany korlatozas201122
Globál

WHO: az iskolabezárások elkerülése a tinédzserek depressziójának enyhítését is szolgálja

Portfolio
A járvány idején, a lezárások, korlátozások miatt a tinédzserek körében jelentősen emelkedett a depressziós megbetegedések száma, ezért is hangsúlyozzuk az iskolák nyitva tartásának fontosságát és erről lesznek majd friss magyarországi statisztikák is – jelezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodavezetője az Indexnek adott interjúban.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Ledia Lazeri hangsúlyozta az interjúban, hogy amikor egy kormány lezárásokról dönt, számolnia kell a járulékos következményekkel, mint amilyen a lakosság mentális egészségének romlása. Külön felhívta a figyelmet arra is, hogy hátrányt szenvednek a gyerekek is, majd a bevezetőben elmondott összefüggést jelezte az iskolabezárások és a depressziós problémák kapcsán.

Az irodavezető azt is jelezte, hogy a WHO egyik felmérésében a résztvevő országok 93 százaléka számolt be arról, hogy ellátórendszerük nem rendelkezett megfelelő kapacitással a mentális problémákkal küzdők kezelésére.

Ez azt jelenti, hogy a lezárások miatt elszenvedett lelki problémákkal az emberek többsége magára marad

– hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a stressz és a szorongás jellemző kísérő tünete a lezárásoknak, és jelentősen csökken a lakosság pszichés ellenálló képessége. Szintén kísérőjelensége a járványnak az ételrendelés, az ingerszegénnyé vált környezetben nagyon sokan az evésben keresnek örömet. Ezek a mellékhatások hosszú távon fejtik ki a hatásukat, megérteni is csak később tudjuk majd - vázolta.

A biztató vakcinahírek kapcsán összességében óvatosságra intett, mert úgy fogalmazott: egyelőre azt látjuk, hogy számos készítmény jó eredménnyel jutott el az utolsó kísérleti fázisba, „a biztonságos és hatékony oltások elfogadása azonban idő kérdése”. Arra is rámutatott, hogy az oltóanyaggyártás és-forgalmazás logisztikája szintén komoly kihívást jelent, illetve jelezte: elfogadott, hogy a leginkább veszélyeztetett csoportokat kell előtérbe helyezni: az egészségügy dolgozóit és az időseket.

Címlapkép forrása: Florian Gaertner/Photothek via Getty Images

Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
koronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa